Drappier Carte d'Or Champagne Brut 2002

Drappier Carte d’Or Champagne Brut 2002

74,99 € Samppanja Champagne, Ranska

Tulosta Tuotekuva Osta Alkosta

Tiedot

Alko nro 952207
Rypäleet 75% Pinot Noir, 15% Chardonnay, 10% Pinot Meunier
Alkoholipitoisuus 12,0%
Koko 750 ml

Yksityiskohdat

Pakkauskoko 1
Suljentatyyppi Luonnonkorkki
Sokeri 8 g/l
Tuottaja Champagne Drappier

Sisältö

Maku kuvaus Erittäin kuiva, hapokas, hedelmäinen, sitruksinen, yrttinen
Viinintekijä Drappier
Tietoa tuotteesta Drappier talon postimerkki –samppanjan 2002 vuosikerta, joka ilmaisee tyylikkäästi Pinot Noir –lajikkeen aromeita viinissä. Kuparin kultaisen värinen samppanja, jossa on samettinen suutuntuma ja sitruksinen hapokkuus. Mausta löytyy runsaasti persikkaa, aprikooseja sekä mausteita kuten kanelia, ja briossisuutta.

Tietoa Champagne Drappier

Vuonna 1152 rakennettujen kellareiden paikalle pieneen Urvillen kylään Champagneen perustettiin Drappierin samppanjatalo vuonna 1808. Seitsemännessä sukupolvessa toimiva, edelleen perheomisteinen Drappier on yksi arvostetuimmista samppanjatuottajista, ja heidän kellarinsa ovatkin Champagnen alueen vanhimpia ja kattavimpia.

Drappierin kädenjälki alueen historiassa sijoittuu 1930-luvulle, kun Georges Collot istuttaa ensimmäisenä alueella Pinot Noir -lajiketta. Tästä lähtien hänet on tunnettu ”Father Pinot’na” ja Drappieria pidetäänkin alueellaan lajikkeen pioneerina. Muita talon erikoisuuksia ovat heidän poikkeuksellisen alhaiset sulfiittitasonsa sekä toimintaperiaatteet suurien pullokokojen tuottajana.