Drappier Grande Sendrée Champagne Brut 2008

Drappier Grande Sendrée Champagne Brut 2008

79,98 € Samppanja Champagne, Ranska

Vuoden Viinit kilpailu 2017 Kunniamaininta omassa sarjassaan

Tulosta Tuotekuva Osta Alkosta

Tiedot

Alko nro 955967
Rypäleet 55% Pinot Noir, 45% Chardonnay
Vuosikerta 2008
Alkoholipitoisuus 12,0%
Koko 750 ml

Yksityiskohdat

Pakkauskoko 1
Suljentatyyppi Luonnonkorkki
Sokeri 10 g/l
Tuottaja Champagne Drappier

Sisältö

Maku kuvaus Erittäin kuiva, keskihapokas, hedelmäinen, aromikas.
Viinintekijä Drappier
Tietoa tuotteesta Erittäin aistikas samppanja, jolla on hurmaava vaaleankeltainen väri topaasin vivahtein. Herkkä kukkaisuus sekoittuu hunajaisuuden ja marsipaanin kanssa. Viinin saadessaan happea, ilmestyy lasiin uusia aromeita, kuten kvitteni hyytelöä, vadelmahilloa sekä lämmintä briossia. Viinin suositeltu tarjoilulämpötila 7C.

Tietoa Champagne Drappier

Vuonna 1152 rakennettujen kellareiden paikalle pieneen Urvillen kylään Champagneen perustettiin Drappierin samppanjatalo vuonna 1808. Seitsemännessä sukupolvessa toimiva, edelleen perheomisteinen Drappier on yksi arvostetuimmista samppanjatuottajista, ja heidän kellarinsa ovatkin Champagnen alueen vanhimpia ja kattavimpia.

Drappierin kädenjälki alueen historiassa sijoittuu 1930-luvulle, kun Georges Collot istuttaa ensimmäisenä alueella Pinot Noir -lajiketta. Tästä lähtien hänet on tunnettu ”Father Pinot’na” ja Drappieria pidetäänkin alueellaan lajikkeen pioneerina. Muita talon erikoisuuksia ovat heidän poikkeuksellisen alhaiset sulfiittitasonsa sekä toimintaperiaatteet suurien pullokokojen tuottajana.