Kleine Zalze Bush Vines Chenin Blanc

Kleine Zalze Bush Vines Chenin Blanc

10,98 € Valkoviini Stellenbosch, Etelä-Afrikka

Tulosta Tuotekuva Osta Alkosta

Tiedot

Alko nro 943717
Rypäleet Chenin Blanc
Alkoholipitoisuus 13,0%
Koko 750 ml

Yksityiskohdat

Pakkauskoko 1
Suljentatyyppi Kierrekorkki
Luomu Paikallinen ekosertifikointi
Tuottaja Kleine Zalze

Sisältö

Maku kuvaus Kuiva, hapokas, päärynäinen, ananaksinen, aprikoosinen.
Tietoa tuotteesta Nimensä ”Bush Vine” viini saa köynnösten puskamaisesta muodosta, joka suojaa terttuja paahtavalta auringolta sekä liialliselta kuumuudelta ja takaa rypäleiden tasaisen kypsymisen. Huolellisesti käsin poimituista rypäleistä käytetään ainoastaan vapaasti juokseva mehu. Viini käytetään valikoiduilla hiivakannoilla matalassa lämpötilassa, jolloin viini säilyttää raikkaan hedelmäisyytensä. Neljä kuukauden sakkakypsytys tuo viiniin lisää runsautta sekä aromikkuutta. Ryhdikkään, eloisan viinin mausta löytyy sitruksisten sävyjen lisäksi runsaasti eksoottisia, trooppisia hedelmiä kuten kiiviä, ananasta sekä aprikoosia.

Tietoa Kleine Zalze

Kleine Zalze on perheomisteinen viiniyhtiö Etelä- Afrikan Stellenboschista. Kleine Zalze tunnetaan erityisesti lukuisista palkinnoistaan viinien saralla. Heidän valikoimansa koostuu monista erilaisista viineistä, joita on kehitetty paikallista maaperää sekä ilmastoa kuunnellen. Viinitila sijaitsee keskeisellä sijainnilla Stellenboschin alueella ja Kleine Zalzella voit viinien maistelun lisäksi myös kokea fantastisen gastronomisen elämyksen tai pelata vaikkapa kierroksen golfia.

Tietoa Stellenbosch, Etelä-Afrikka

Stellenboschin viinialue on Etelä- Afrikan toiseksi vanhin ja sen juuret ulottuvat 1600-luvun loppupuolelle. Alue sijaitsee n. 40 km päässä Kapkaupungista. Yleisesti katsoen aluetta ympäröi vuoristo, mutta ilmastoon vaikuttavat myös merelliset tuulet Etelästä, jotka viilentävät ilmastoa. Kasvukauden keskilämpötila pysyy näin ollen n. 20 celsius- asteessa. Stellenboschia pidetään yleisesti Etelä- Afrikan laadukkaimpien viinien kotina ja varsinkin punaiset lajikkeet tuottavat todella intensiivisiä sekä arvostettuja viinejä. Alueen yleisimmät lajikkeet ovat kansainväliset Cabernet Sauvignon, Merlot ja Syrah. Myös Chenin Blanc sekä Stellenboschissa syntynyt Pinotage (Pinot Noirin ja Cinsaultin risteytys) ovat tunnettuja ja paljon viljeltyjä alueella.