Survivor Chenin Blanc

Survivor Chenin Blanc

14,99 € Valkoviini Swartland, Etelä-Afrikka

Tulosta Tuotekuva Osta Alkosta

Tiedot

Alko nro 954377
Rypäleet Chenin Blanc
Alkoholipitoisuus 13,5%
Koko 750 ml

Yksityiskohdat

Pakkauskoko 1
Suljentatyyppi Luonnonkorkki
Tuottaja Overhex

Sisältö

Maku kuvaus Kuiva, hapokas, hedelmäinen, mausteinen.
Sopii erinomaisesti nautittavaksi rasvaisten kalojen, kanan sekä kalkkunan ja pastan sekä pizzan kanssa. Sopii myös oivallisesti seurustelutilanteisiin.
Tietoa tuotteesta Viinin sadonkorjuu tapahtui aikaisin aamulla, jotta rypäleet pysyivät mahdollisimman viileinä ennen saapumista viinitilalle. Alkoholikäyminen tapahtui sekä terästankeissa (30%) että 500- litran ranskalaisissa tammitynnyreissä (70%). Tämän jälkeen viiniä on vielä tammikypsytetty 4kk ajan.

Tietoa Overhex

Overhex Wines Int. on vuonna 2005 perustettu viiniyritys, jonka kotipaikka sijaitsee Etelä- Afrikan Worcesterissa noin 120km koilliseen Kapkaupungista. Overhex on merkittävä toimija Fair Trade viinien tuottajana, joten sosiaaliset vastuukysymykset on otettu heillä vakavasti. Overhex tekee yhteistyötä paikallisten viljelijöiden kanssa ja on todella tarkka rypäleiden laadusta. Overhexin filosofia pohjautuu siihen, että kuluttajaa kuunnellaan. Näin ollen he kehittävät jatkuvasti erilaisia tuotteita markkinoille Etelä-Afrikan eri viinialueilta kuten Swartlandista, Paarlista sekä Stellenboschista. Heidän vuosituotantonsa on n. 10 miljoonaa litraa.

Tietoa Swartland, Etelä-Afrikka

Swartlandin- piirikunta sijaitsee suuremmalla Coastal Regionin alueella noin 50km Kapkaupungista pohjoiseen. Ilmasto alueella on lämmin ja kuiva. Viinitarhat kuitenkin hyötyvät jatkuvista ilmastoa viilentävistä tuulista, jotka puhaltavat Atlantin valtamereltä. Tästä syystä alueella vallitsee monia mikroilmastoja ja vuorten läheisyys tuo myös omat ulottuvuutensa rypäleiden kypsymiseen. Näin ollen Swartland pystyy tuottamaan monia eri rypälelajikkeita joista mm. Shiraz sekä Chenin Blanc ovat onnistuneet luomaan mainetta kansainvälisesti laatunsa ansiosta.